Programajánló és látnivalók Veresegyházon és közelében.

MEDVEOTTHON
Budapesttől mindössze 25 km-re Veresegyházon található Közép-Európa egyetlen medvemenhelye, mely 1998. november 24-én nyílt meg 5,5 hektárnyi területen. A Medveotthonban élő állatok fajtája és egyedszáma folyamatosan változik, hiszen az ország minden részéről érkeznek ide példányok. Magántartásból, más állatkertekből és külföldről is kap a Medveotthon állatokat. Így a parkban jelenleg több tucat medve, farkas és oroszlán él, de az oda látogatók találkozhatnak mosómedvékkel, ormányos medvékkel és rénszarvasokkal is.

veresi-medvek

A gyermekek a park területén találnak játszóteret, kismozdonyt, látványliftet. Különleges élményt nyújthat a kicsiknek és nagyoknak egyaránt, hogy saját kezükkel, fakanálból etethetik meg mézzel a mindig éhes macikat. A Medveotthon közvetlen közelében található egy lovarda, egy póni farm, valamint tartanak szürke marhát és rackajuhokat is. A büfében az állatoknak csemegét (répát, mézet) is lehet vásárolni.

További információkért látogasson el a http://www.medveotthon.hu/ internetes oldalra.
VERESEGYHÁZ - FŐTÉR/PIACTÉR
Veresegyházi piac a Fő téren és a Fő utcán várja Önt és családját 06.30 és 13.00 között minden szerdán és szombaton (kivéve ünnepnapokon). Nemcsak Veresegyház, hanem a környék lakói sem hagynák ki ezeket a napokat, hisz itt zajlik az élet. Jöjjön és élje át Ön is az élményt! Ez a terjedelmes és gazdag kínálatú piac Veresegyház igazi nevezetességévé vált.
A standokon őstermelők és kereskedők árusítják portékáikat, a táskától az ágyneműig, az élelmiszertől a gyerekjátékokig minden megtalálható.
Veresegyház vizei
A Termál Apartmanház mellett csupán néhány lépésre található a veresegyházi Termálfürdő, amely egész évben várja a fürdőzni vágyókat. A veresegyházi termálvíz összetétele a Széchenyi fürdőjéhez hasonló, így ízületek degeneratív betegségei, idült és félheveny ízületi gyulladások kezelésére, ortopédiai, baleseti műtétek utókezelésre alkalmas. A fürdő egy kültéri nyitott termál- és egy gyerekmedencével, illetve szaunával és játszótérrel várja a vendégeket, kellemes időtöltést biztosítva azoknak, akik Veresegyházra látogatnak.

veresi-medvek

A természetes vizet kedvelők számára a szállástól körülbelül 5 perc sétára található a veresegyházi Tóstrand, mely egy igazán romantikus helyszínen, a Malom-tavon várja a frissülni vágyókat, igazi retro érzést nyújtva a fürdőzőknek. A tóban bólyákkal lekerített részen lehet fürödni. További szórakozási lehetőséget nyújt a strandon felállított tó-vízilabda pálya. Maga a strand öltözővel, mosdóblokkal és szabadtéri strandzuhanyokkal felszerelt.

Veresegyházán a borongósabb napokon sem kell lemondani a fürdőzésről, mivel a Mézesvölgyi uszodában egy a közösségi igényeket is kiszolgáló, 5 sávos, 25 méteres úszómedence került kialakításra.

Akik a fürdőzés helyett inkább a természet közelibb programokat kedvelik, azoknak remek délutáni programlehetőséget nyújt a Malom-tó strandjától induló, 4880 m hosszú Tanösvény útvonala, ami három tó (Malom-, Ivacsi- és Pamut-tó) körül vezet, melyek közül a több mint félezer éves Malom-tó 1985 óta természetvédelmi terület.

1. Kis kör a Malom- és a Kocka-tó körül: időigény kb. 2 - 2,5 óra
2. Teljes kör az összes tó körül: időigény kb. 4 - 4,5 óra

A Veresi vizekről az alábbi oldalon tájékozódhatnak:
http://vizesveres.veresegyhaz.hu/
Paintball/Lézerharc
Veresegyházon 2018 szeptembere óta működő Titán Aréna már elhozta a lézerharc és a paintball világát mindennapjaikba. Ezek a játékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az idő előrehaladtával. Tökéletes szabadidős program lehetőséget kínál akár egy csapatépítő, baráti és családi kikapcsolódás, vagy születésnapok ünneplésére, minden korosztály számára.
Veres 1 Színáz
2014-ben Venyige Sándor és Zorgel Enikő azzal az ötlettel lépett be a veresegyházi Önkormányzat kapuján, hogy színházat alapítana a városban. Mire egy óra múlva kiléptek Pásztor Béla polgármesteri irodájából két dolog változott meg a városban. Kisütött a nap és a városnak saját színháza volt. 2017-ben egy 8 hetes, hetente 1 szabadtéri előadásból álló nyári programsorozat indult Veresegyházon, melynek gerincét színházi előadások adják.

A veresegyházi Mézesvölgyi Nyár szabadtéri színházi fesztivál azóta is minden évben megrendezésre kerül, mely a közönség körében nagy népszerűségnek örvendő programsorozat. Bővebb információkért látogasson el a https://veres1szinhaz.hu/ oldalra, az aktuális előadások időpontjairól, illetve a jegyárakról a https://mezesvolgyinyar.hu/ oldalon tud érdeklődni.
HUNGARORING
Több mint harminc év telt el azóta, hogy 1986-ban, a főváros közelében, a mogyoródi dombok között átadták a Hungaroringet. A Hungaroring immár 33 éve állandó tagja annak a grandiózus versenysorozatnak, a második azon pályák sorában (csupán Monza előzi meg), amelyek folyamatosan szerepelnek a versenynaptárban.


A Hungaroring nem csupán a világversenyeknek ad otthont, kielégítve a szenvedélyes autós és motoros amatőrök sportolási igényét, hanem afféle szellemi központja is az ország autós és motoros életének. A Hungaroring is egyike annak a huszonegy versenypályának, amely Formula 1-es világbajnoki futamot rendezhet. Az aktuális programokért kattintson a https://hungaroring.hu/ weboldalra.
Safari park Szada
Ifj. Richter József cirkuszigazgató ötlete nyomán 2020. május 20-án megnyitott hazánk első és egyetlen autós Safari Parkja Szadán. Biztonságos és egyedülálló szabadtéri szórakozási lehetőség! Magyarország két legnagyobb utazócirkusza, a Magyar Nemzeti Cirkusz és a Richter Flórián Cirkusz közel 100 állatával jelenleg téli szállásán, egy 5 hektáros területen állomásozik Veresegyház szomszédságában található Szadán. A gyönyörű környezet és az egzotikus állatpark páratlan lehetőséget nyújt a biztonságos szabadtéri élményre. Kizárólag nem nyitott tetejű személyautóval hajthatnak be a látogatók a park területére, ahol közelről csodálhatják meg a zsiráfokat, elefántokat, tevéket, lovakat, szamarakat és a család legkülönlegesebb tagjait a zebmárokat.

A https://magyarnemzeticirkusz.hu/hu/news/126 oldalon tájékozódhatnak.
ARBORÉTUM - VÁCRÁTÓT
A vácrátóti az ország legnagyobb botanikus kertje, egyben az élő növények leggazdagabb hazai gyűjteménye. A 27 hektáros kertben közel 13 000 növényfajt, illetve -fajtát mutatnak be. A rendszertani gyűjtemény közel 90 növénycsalád 2000–2500 virágos növényfajával szemlélteti a növényvilág kialakulásának történetét. Az üvegházakban a trópusok sajátos növényvilágából kapunk ízelítőt. Különlegessége, hogy a botanikus kert egy kastélyparkból alakult arborétummá

További információkért látogasson el a http://botkert.hu/ weboldalra.
Mogyoródi Aquapark
Az Aquaréna Magyarország legnagyobb szórakoztató aquaparkja, amely Mogyoródon, a Hungaroring mellett fekvő 11 és fél hektáros területen várja vendégeit. Az európai színvonalat képviselő élményparkban 26 db, összesen másfél kilométernyi hosszú csúszdapálya rendszer kanyarog a föld fölött és a föld alatt. A kilenc medence között élménymedence, jacuzzi, háromszintes ugrómedence, valamint a vendégek körében nagyon népszerű lassan hömpölygő Lusta folyó egyaránt megtalálható.

A park területén nem csak vízi de szárazföldi élmények is várják a vendégeket, a sportolni vágyók a röplabda, foci és a tollaslabda pályákon egyaránt kiélhetik mozgás szenvedélyüket.
Látogatás Gödöllőre
Veresegyháztól mindössze 10 km-re található Gödöllő, melynek két legjellegzetesebb épülete a Városi Múzeum és a Gödöllői Grassalkovich Kastély, mindkettő a Fő tér (Szabadság Tér) közelében található. A városba tett látogatás során ezeket a látnivalókat mindenképp érdemes megtekinteni.

Érdemes megnézni a Gödöllői Barokk Színházat, amely az 1986 őszén feltárt kastélyszínház. Magyarország egyetlen megmaradt kulisszás rendszerű színháza, amely Európában is ritkaságnak számít.

További érdekesség a Grassalkovich kastély déli oldalán található Horthy Miklós bunker. A bombabiztos bunkert 1944 nyarán kezdték el építeteni Horthy Miklós és családja számára, mely nagyjából 10 méter mélyen fekszik a föld alatt, 170 cm széles vasbeton falakkal.

A Gödöllői Városi Múzeumban különböző kiállítások keretében megismerkedhetünk a városkép alakulásának történetével. A Múzeumnak az 1998 – 1999 között felújított Hamvay kúria ad otthont.

A Gödöllői arborétumot 1902-ben alapították, a húszas és harmincas években Magyarország legjelentősebb növénykertjének számított.

Méhészeti múzeum a lépből kiragadott három viaszsejt alaprajzú, méhkas szerű épület. A Méhészeti gyűjteménytár képet nyújt a múltról és jelenről, valamint betekintést mutat a jövő eszközeire. A ma is használatos igen változatos méhészeti eszközök, felszerelések, tárgyak a földszinten tekinthetők meg, míg a legrégebbi eszközök és felszerelések az emeleten kaptak helyet.

Remek kirándulási lehetőséget nyújt a túrázni vágyók számára a Gödöllői dombság, melynek átlagos tengerszint feletti magassága 150-250 méter. A tájegység legmagasabb pontja a Margita csúcs a maga 345 méteres magasságával. A csúcson található a Margita kilátó, amely egy henger alakú betonkolosszus. A Gödöllői dombság a középhegység és az alföld közti átmenetet képezi. Az élővilágára jellemző, hogy jelentős nagyvadállomány található a területen. A kistáj egy részét 1990 nyarán védetté nyilvánították, itt hozták létre a Gödöllői Dombvidék Tájvédelmi Körzetet.